Smeg lanceert House of Coffee, een ontdekking voor elk type koffieliefhebber

Waar aroma en design elkaar ontmoeten

Fan van koffie en design? De Italiaanse fabrikant Smeg brengt de twee werelden samen in een gloednieuw project: House of Coffee, een digitaal platform dat je kennis laat maken met het volledige Smeg-koffiegamma, inspiratie biedt aan de hand van interessante verhalen en koffiegeïnspireerde dranken en jouw koffiemoment vervolledigt dankzij de Smeg House of Coffee playlists op Spotify. Haal de barista in jezelf naar boven en maak thuis jouw favoriete koffie op een professionele manier!

Smeg, de Italiaanse fabrikant van kleine en grote huishoudapparatuur, lanceert met trots haar nieuwste project: House of Coffee, een nieuw digitaal platform waar de werelden van koffie en design worden samengebracht in een unieke combinatie. Het Italiaanse merk biedt een uitgebreid gamma aan koffietoestellen geschikt voor iedere koffiedrinker, of je nu een beginnende koffieliefhebber bent of een ware barista. Met de lancering van een aantal nieuwe machines, breidt Smeg haar koffiegamma nog verder uit en positioneert het Italiaanse merk zich als koffie-expert. Kortom, laat je onderdompelen in de koffiewereld dankzij House of Coffee en ontdek via een eenvoudige quiz de meest passende recepten en koffiemachines om drankjes helemaal naar jouw smaak te zetten!

Wat heeft House of Coffee allemaal voor jou in petto?

  • Maak kennis met het gehele Smeg-assortiment van koffiemachines, ontdek product updates en nieuwe lanceringen/toestellen/producten en kom alles te weten over het ontwerp en de functies van de toestellen. Klaar om jouw ideale koffie te bereiden?
  • Haal inspiratie uit de talrijke koffiegebaseerde recepten om zo jouw favoriete koffiedrankje tevoorschijn te toveren. 
  • Laat je onderdompelen in de verhalen en interessante weetjes, gaande van de evolutie van koffiemachines tot de beste koffiemelange en wordt een ware koffie-expert.

Muziek en koffie als gouden combo

Om ten volle te kunnen genieten van jouw koffiemoment, zet Smeg in op een multi-zintuiglijke ervaring dankzij de integratie van een vleugje muziek. Het Italiaanse merk stelde zes Spotify-afspeellijsten samen die de koffie-ervaring nog specialer maken. Ontdek via de quiz welk type coffee lover jij bent en luister hier!

Benieuwd? Ontdek House of Coffee hier

Een toestel voor elk type koffieliefhebber

Haal de barista in je naar boven met deze 5 tips van koffie-expert Jeroen Vanhove!

TIP 1
Koop vers gebrande bonen en laat deze 8 à 10 dagen rusten na branddatum. Zo kan de vers gebrande koffie nog wat ontgassen en alle aroma’s en smaak vrijgeven tijdens het brewen van de koffie.

TIP 2
Koop droog gebrande bonen die geen olie bevatten of vettig zijn. Deze zijn namelijk nefast voor je koffiemolen aangezien de bonen kunnen blijven kleven in het toestel.

TIP 3
Plaats de (alternatieve) melk steeds in de koelkast, ook bij het gebruik van een nieuwe fles. Gekoelde melk stoomt namelijk veel gemakkelijker op!

TIP 4
Weeg je grammage gemalen koffie altijd mooi af op de toegestane hoeveelheid van de basket in de portafilter. Voor dubbele shots ligt dat meestal tussen de 14 en 16 gram, voor enkele shots tussen de 9 en 11 gram.

TIP 5
Fijn malen is key voor een lekkere intense espresso! We willen graag 40 à 50 ml espresso tussen de 25 à 30 seconden. Zo krijg je een intense espresso die mooi in balans is en waar je helemaal van kan genieten (puur of met melk erbij).

Download hier de beelden in hoge resolutie

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Smeg

Smeg is een Italiaanse fabrikant van kleine en grote huishoudapparatuur en sinds kort ook kookgerei, opgericht in 1948 en met hoofdkantoor in Guastalla in Reggio Emilia. De huishoudelijke apparatuur bestaan in verschillende designs die ontstaan uit de samenwerking met wereldgekende architecten en designers. De producten van Smeg dragen fier het label “Made in Italy”, worden tot in de kleinste details afgewerkt en zijn zowel performant als stijlvol. Bij Smeg gaan technologie en design hand in hand. Aandacht voor detail en ontwerpoplossingen brengen huizen tot leven die het beeld van hun bewoners weerspiegelen. Bij Smeg staan keukentoestellen centraal in het hart van het huis, een plek waar mensen kunnen samenkomen. Het Belgische filiaal Smeg Belgium bestaat sinds 1989 en is gevestigd te Puurs-Sint-Amands.