Smeg vernieuwt inbouwgamma Linea met twee nieuwe kleuren
Neptune Grey & Deep Black
Smeg, de Italiaanse fabrikant van kleine en grote huishoudapparatuur, zet haar onmiskenbare en vernieuwde Linea-lijn in de kijker. Het inbouwgamma kreeg een make-over met twee nieuwe afwerkingen die voor een nieuwe esthetische touch zorgen: Neptune Grey en Deep Black.
De Linea-collectie, een van de zeven esthetische lijnen binnen de volledige Smeg-collectie, wordt gekenmerkt door het basiselement van design: de lijn. Linea is op nonchalante wijze simpel, evenwichtig en minimalistisch en past perfect in de moderne keukens. Deze strakke en eenvoudige collectie heeft een spiegelende en roestvrijstalen afwerking, wat zorgt voor een verfijnd 'Made in Italy'-stijlstatement.
Het design van deze lijn werd vernieuwd met twee nieuwe afwerkingen: Neptune Grey en Deep Black. De kleur Neptune Grey bestaat uit een nieuwe en matte grijstint. De toestellen in de kleur Deep Black hebben een volledige zwarte look, inclusief het handvat. Deze vernieuwing in de Linea-afwerkingen herdefinieert het eigentijdse karakter van de producten.
De vernieuwde Linea-lijn met de kleuren Neptune Grey en Deep Black is beschikbaar voor de meeste inbouwapparatuur van Smeg, wat zorgt voor een esthetische en rustgevende samenhang in de keuken. Hieronder een overzicht van de beschikbare toestellen binnen deze vernieuwde esthetische lijn:
- Ovens (beschikbaar vanaf €999)
- Dampkappen (beschikbaar vanaf €979)
- Kookplaten (beschikbaar vanaf €1.099)
- HOBDs (‘HOOD in HOB’), kookplaten met een geïntegreerde afzuiging (beschikbaar vanaf €2.399)
- Koffiemachines (beschikbaar vanaf €2.999)
- Blast chillers (beschikbaar vanaf €3.879)
- Lades (beschikbaar vanaf €699)
- Wijnkoelers (beschikbaar vanaf €2.399)
Meer info over de vernieuwde Linea-lijn
De allernieuwste technologie, getest en goedgekeurd door sterrenchefs
Binnen de Linea-lijn zijn ook de revolutionaire Galileo-ovens beschikbaar. Deze ovens hebben niet enkel een vernieuwd design, maar zijn ook voorzien van de allernieuwste technologie. Zo introduceerde Smeg vorig jaar de Galileo Multicooking Technology, een nieuwe generatie ovens die traditioneel koken, stoom en microgolf combineert om professionele resultaten te behalen in een mum van tijd. In samenwerking met This Is Fourchette, gingen sterrenchefs Timon Michiels (restaurant Carcasse) en Vilhjalmur Sigurdarson (restaurant Souvenir) met de toestellen aan de slag en tonen ze hoe je dankzij de Galileo-ovens van Smeg ook thuis professionele resultaten op tafel kan toveren. Ontdek hieronder de recepten!
Meer info over de Galileo-ovens
Timon Michiels - Carcasse By Dierendonck - Koksijde
Ingrediënten
Oedslach Dierendonck
Rundvet
Verse boter
Tijm, look, sjalot
Bloemkool
Jonge raap
Dragon
Verse pickles
Melk
Olijfolie
Mosterd
Aardappel
Bak de Oedslach Dierendonck krokant langs beide kanten in rundvet. Arroseer met verse boter en aromaten. Werk eventueel nog even af in de oven voor verdere bakwijze. Laat vervolgens het vlees rusten, versnijd fijn en werk af op het bord met vers grof zout.
Pof de bloemkool en jonge rapen op grof zout tot beetgaar. Mix de verse pickles met dragon, een scheut melk, olijfolie en mosterd tot je een smeuïge emulsie krijgt.
Schil de aardappels en plaats ze heel fijn op de mandoline. Meng de aardappelschijfjes met het rundvet en fijn zout. Schik vervolgens de aardappelschijfjes heel dicht op elkaar in een ovenschaal met bakpapier. Bak ze gedurende 2u30 voor op 150° met gewicht op. Plaats ze erna in de frigo en laat ze overnacht rusten. Versnij vervolgens de aardappelschijfjes in balkjes en vries de aardappel terug in. Frituur ze op 180° voor een 6-tal minuten en werk af met grof zout.
Versnijd de groenten, werk af met wat olijfolie en dresseer ze op de pickles emulsie.
Nog meer inspiratie hier.
Vilhjalmur Sigurdarson - Souvenir - Gent
Lotte
600-800 gr lottefilet van een vis van 2-4 kg
160 gr fijn zout
40 gr suiker
Schil van één citroen
Neem de schoongemaakte lottefilet en laat 12 minuten uitharden met het uithardingsmengsel. Was in een kom met koud water en laat rusten op een schone handdoek. Bewaar in de koelkast.
Kervelpesto
100 gr kervel
Een halve sjalot
Sap van een halve citroen
1 teentje knoflook
50 gr geroosterd pompoenzaad
45 gr geraspte harde kaas
120 koolzaadolie of olijfolie
Zout
Doe alles in de blender, behalve olie en zout, en meng grondig. Voeg vervolgens olie toe en breng op smaak met zout. Reserveer in de koelkast.
Ingelegde venkel
1 grote venkel (doormidden + in dunne plakjes gesneden)
Sap van ingelegde groenten
80 gr witte wijnazijn
10 gr suiker
18 gr water
Sap van een halve citroen
2 gr zout
Breng aan de kook en giet de gesneden venkel erover, laat 5 minuten staan en laat uitlekken. Bewaar de venkel in de koelkast.
Bechamelsaus van schaaldieren
60 gr boter
42 gr bloem
375 gr bouillon van schaaldieren
44 gr melk
94 gr room
Kook boter en bloem samen tot roux. Zodra de geur van hazelnoten naar boven komt, voeg dan langzaam de vloeistof toe terwijl je klopt. Wanneer alles is toegevoegd en volledig glad is, haal dan het mengsel van het vuur en breng vervolgens op smaak met zout en een scheutje citroen. Voeg toe aan een espumafles en laad 2 keer op. Bewaar warm.
Afwerking
Verwarm de oven voor op de grillfunctie. Bak de vis in een pan met een vleugje boter. Als de vis mooi gebakken is, breng dan over naar een bakplaat en laat hem in de kervelpesto schuimen. Bak de vis vervolgens gedurende 8 à 12 minuten.
Laat 3 minuten rusten en snij dan in plakjes.
Verdeel de venkel op de bodem van een schuin bord of een kommetje en bedek met de bechamelsaus van schaaldieren. Leg de gesneden vis in het midden van het bord en garneer met wat dille- of venkelbloemen of wat verse dille.
Nog meer inspiratie hier.