Smeg x Belgische chef Paul Delrez: iedereen kan koken dankzij vernieuwde Galileo ovens
De lijn ovens die traditioneel koken, stoom en microgolf combineert
Professionele resultaten bereiken in je eigen keuken? De Italiaanse fabrikant Smeg en Belgische chef Paul Delrez helpen je op weg. Dankzij de vernieuwde Galileo ovens van Smeg zijn verschillende manieren van koken als traditioneel koken, stomen, microgolf en smart cooking te combineren. Paul Delrez onthult twee recepten die je met deze revolutionaire ovens in no time op tafel tovert!
Smeg, de Italiaanse fabrikant van kleine en grote huishoudapparatuur, zet de vernieuwde en revolutionaire Galileo ovenlijn in de kijker. De ovens bevatten het Italiaanse gevoel voor innovatie, design en kooktraditie en zijn geïnspireerd op de vader van de moderne wetenschap, Galileo Galilei. De Galileo ovens maken het mogelijk om tot drie verschillende kookmethoden te combineren: traditioneel koken, koken met stoom en koken met microgolf. Binnen het gamma zijn zeven verschillende types ovens te verkrijgen:
- Omnichef: traditioneel, stoom en microgolf
- Speedwave XL: traditioneel en microgolf
- Steam100 Pro: traditioneel, stoom tot 100%
- Steam100: traditioneel, stoom tot 100%
- SteamOne: traditioneel en stoom op 20% of 40%
- Traditionele ovens met pyrolyse
- Traditionele ovens zonder pyrolyse
Traditioneel, stoom, microgolf en smart cooking in één toestel
Of je nu een hobbykok, een professionele chef of zelfs helemaal geen keukenheld bent, met de Galileo Omnichef ovens tover je beslist gastronomische gerechten op tafel. Door de combinatie van de drie bereidingswijzen zorg je voor een tijdsbesparing tot 70%. Zo bereid je een volledige braadkip in slechts 27 minuten in plaats van één uur in een traditionele oven. Deze toestellen met energieklasse tot A++ bevatten professionele algoritmes als een sametime functie, een meerpuntsonde, een Delta T functie (gelijkmatige bereiding tussen kern en buitenkant van het gerecht) en smart cooking programma’s met 150 automatische recepten voor vlees, vis, voorgerechten en desserts. Nieuw dit jaar zijn de bijbehorende accessoires - een maxi-size bakplaat, een omkeerbare BBQ-grill, een airfryer-rooster en een vuurvaste pizzasteen - en de ovenfuncties Popcorn, Airfry, Barbecue, Melt en Soft.
De Smeg Galileo Omnichef ovens zijn te verkrijgen vanaf € 3.999,00. Meer informatie over deze revolutionaire ovens via smeg.com/be.
De chef in jezelf naar boven halen dankzij de Smeg Galileo Omnichef ovens
Twee recepten van chef Paul Delrez die je in no time op tafel tovert
Recept 1: Gegrilde ribeye steak, merg boter, geplette aardappelen met cheddar, mesclun van verse kruiden
Benodigdheden: Ribeye steak (1), aardappelen (250 g), ongezouten boter (200 g), sjalotten (2), tijm, rozemarijn, cheddar (100 g), mergpijpen (2), mesclun van verse kruiden, olijfolie, zout, peper
Bereiding: Halveer de sjalotten. Plaats alle aardappelen, de gehalveerde sjalotten en de mergpijpen op de maxi-size bakplaat. Breng op smaak met zout, peper, tijm en rozemarijn. Plaats de bakplaat in de Galileo Omnichef oven gedurende 15 minuten met de combi-stoom functie of het smart cooking programma voor aardappelen. Haal uit de oven. Plet de aardappelen en rasp er (niet te zuinig!) de cheddar over. Plaats de bakplaat terug in de oven op de grillstand voor enkele minuten zodat de kaas kan gratineren. Meng de merg van één mergpijp met zachte boter (op kamertemperatuur bewerkt met een spatel tot het glad en zacht is). Kruid en bewaar op een koele plaats. Om de ribeye te garen, bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats de bakplaat in de oven op het smart cooking programma côte à l’os. Stel het gewicht van 1.2 kg in en plaats de meerpuntsonde om de garing van de ribeye te controleren. Deze moet een kerntemperatuur hebben van 60 graden. De rest doet de oven zelf. Draai deze halverwege de garing om en voeg een deel van de boter toe aan het merg.
Presentatie: Plaats de ribeye, de mergpijp, de aardappelen op een mooi dienblad en garneer met verse kruiden. Smakelijk!
Recept 2: Witte asperges, ei 63°, hollandaise saus met hazelnootboter, geroosterde Piemonte-hazelnoten, mesclun van wilde kruiden
Benodigdheden: Witte asperges (4), eieren (4), boter (100 g), dragonazijn (5 cl), citroensap (5 cl), Piemonte-hazelnoten (25 g), bosje bieslook (1), mesclun van wilde kruiden, zout en peper
Bereiding: Om de eieren perfect klaar te maken, plaats je ze gedurende 30 minuten in de sous-vide functie in de Omnichef oven op 63 graden. Maak ondertussen de asperges schoon. Schil de asperges gedeeltelijk met een dunschiller, laat de schil aan de onderkant van de asperge zitten. Breek vervolgens het uiteinde tegenover de punt af en verwijder de schillen. Spoel ze daarna af onder stromend water. Plaats ze in de oven op de stoomfunctie (zie smart cooking asperge-stand) gedurende 10 minuten. Haal ze eruit en bak ze in een pan met boter. Hak de bieslook fijn, strooi over de asperges en zet deze opzij. Voor de hollandaise saus, smelt de boter in een pan op een laag vuur tot deze volledig gesmolten is. Klop in een andere kom de eidooiers met water, het dragonazijn en het citroensap tot een gladde massa. Giet vervolgens langzaam de gesmolten boter bij het mengsel en blijf kloppen tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout. Rooster tot slot de Piemonte-hazelnoten in de oven op de grillstand gedurende enkele minuten en roer af en toe tussendoor.
Presentatie: Leg de asperges op een mooi bord en bedek ze rijkelijk met de hollandaisesaus. Leg het ei voorzichtig bovenop de asperges. Je kunt het ei doormidden snijden zodat het beter over de asperges wordt verspreid. Garneer met de mesclun van wilde kruiden en rasp de geroosterde Piemonte-hazelnoten erbovenop. Smakelijk!